Praktische informatie Fields of Joy 2019

Nog even en dan verandert het Hulsbeek voor de 5e keer in het Fields of Joy festival! We zijn klaar voor een feestje en jij hopelijk ook. Bij een optimale festivalbeleving hoort een stukje voorbereiding. We helpen je op weg met onderstaande praktische informatie.

Algemeen

Het festivalterrein is vanaf 12.30 uur geopend. De eerste optredens beginnen om 13.00 uur. De laatste optredens zijn om 23.30 uur afgelopen en om 00.00 uur sluiten de deuren.
Er zijn lockers aanwezig op het festivalterrein. De prijs van een locker bedraagt €7,50 + €5,00 borg. De voucher voor een locker kan je hier online bestellen. Een locker aanschaffen kan ook ter plekke tijdens het festival.
Het is mogelijk tussentijds het festivalterrein voor maximaal 1 uur te verlaten.

Bereikbaarheid

Door middel van borden wordt duidelijk aangegeven waar je precies moet zijn.
Auto: Als je met de auto komt, is er vanaf de A1, N342 en Schipleidelaan een route aangegeven zodat je bij het parkeerterrein kunt komen. Hiervoor moet je wel een parkeerticket aanschaffen. Ter plaatse is dat 12,50 euro in de voorverkoop slechts 10 euro. Het is van belang dat je je auto parkeert op het bewaakte parkeerterrein anders bestaat de mogelijkheid dat je het terrein niet meer afkomt. Kom je met de taxi of brengt iemand je? Volg dan de borden ‘Kiss & Ride’.
Fiets: Ga je sportief met de fiets? Goed zo! Dan kun je de fiets veilig én gratis parkeren op P4.
Pendelbus: Er rijden pendelbussen vanaf Hengelo en Enschede, reserveren kan via Brookhuis.
Het festivalterrein heeft twee ingangen. De fietsenstalling en de opstapplaats van de pendelbus bevinden zich bij P4 (bij het Buitenhuis). Dit is entree 2 . De overige bezoekers komen binnen via de hoofdentree. Bekijk de plattegrond om de locaties te bekijken.

Tickets

Ben je je ticket kwijt of kan je hem niet meer terug vinden in je mail? Vul hier het e-mailadres in waar je de tickets mee hebt gekocht en we versturen je ze opnieuw per e-mail.
Er is op zaterdag 6 juli geen dagkassa op het festivalterrein waar je nog tickets kan aanschaffen. Tickets kopen kan uitsluitend online tot en met zaterdag 6 juli 14.00 uur.

Munten

Munten zijn online te koop via onze ticketpagina in sets van 20 of 40 munten. Je ontvangt dan per e-mail een voucher die in te leveren is bij de kassa op het festivalterrein bij de lockers óf vanaf zaterdag 29 juni tot en met vrijdag 5 juli bij de Tourist Info in Oldenzaal.
Ook is het mogelijk bij de Tourist Info Oldenzaal of op de dag zelf op het festivalterrein munten te kopen. Voor 10,- euro heb je 3,5 munt.

Tijdens het festival is het niet mogelijk om overgebleven munten in te leveren. Dit is wel naderhand mogelijk op zaterdag 13 juli tussen 10.00 en 12.00 uur bij Maph aan de Zandbreeweg 6 te Oldenzaal. Om deze reden zijn overgebleven munten van dit jaar volgend jaar niet te gebruiken. Meer informatie hierover volgt op onze Facebookpagina.

EHBO

We hebben ze hopelijk niet nodig, maar ze zijn er wel; de helden van de EHBO! Bekijk de plattegrond om te kijken waar de EHBO zich op het terrein bevindt. De EHBO biedt tevens de juiste plek voor jonge moeders die een moment privacy nodig hebben.
Vlak naast de EHBO-tent staat een insmeerbar van KWF kankerbestrijding. Hier kan je je gedurende de dag gratis (laten) insmeren.

Warmte maatregelen

Er zijn genoeg schaduwplekken op het terrein, als het heel warm wordt komen er extra schaduwplekken bij. Daarnaast is er een waterpunt aanwezig op het terrein waar je gratis je flesje water kunt vullen. Zwemmen in het Hulsbeek is i.v.m. de veiligheid niet toegestaan, je mag wel pootjebaden.

Veiligheid

Om veiligheidsredenen wordt bij de entree je tas gecontroleerd. Om de doorstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen is het handig je tas vast open te doen. Het is niet toegestaan om flesjes mee te nemen het terrein op. Wel mag je een kleine verpakking zonnebrand meenemen.
Omdat we er alles aan doen om het festival zo veilig mogelijk te laten verlopen is er ook camerabeveiliging op het festivalterrein.

Toiletten

Om gebruik te maken van het toilet moet je een toiletbandje kopen. Een toiletbandje kost een half muntje, hiermee kan je onbeperkt gebruik maken van het toilet.

Eten en drinken

Alle gerechten zijn dit jaar bedacht door een echte top-chef! Natuurlijk staat er ook een snackkraam met friet en patat, maar je kunt ook genieten van bijvoorbeeld een broodje pulled-chicken, kipsaté en noedels met gamba’s en groente. Ook aan de vegetariërs is gedacht. Zij kunnen onder andere genieten van diverse soorten pastasalades, een Caesar salad, noedels of couscoussalade. Heb je dieetwensen? Geef dit dan bij het personeel van de foodstands aan. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Inlevering bekers

We houden er natuurlijk allemaal van om op een schoon festivalterrein rond te lopen. Daarom is het dit jaar mogelijk om bij de diverse bars op het terrein je lege bekers in te leveren. Bij inlevering van een beker ontvang je een lootje. Onder de mensen met een lootje worden tickets voor Fields of Joy 2020 verloot. De winnende lotnummers maken we bekend op social media. Natuurlijk zijn er op het festivalterrein ook genoeg prullenbakken aanwezig en lopen er continu mensen rond die het festivalterrein schoonhouden.

Vragen?

We hebben een uitgebreide FAQ samengesteld met het antwoord op de meest gestelde vragen.

Bekijk hier de timetable

Bekijk hier de plattegrond