Charly Lownoise

Charly Lownoise


Field

Hittegolf

Info

Tot 1987 werden Charly’s tiener jaren gedomineerd door Disco en Italomuziek. Zijn muzikale richting veranderde toen hij voor de eerste keer House-music hoorde, tijdens een vakantie in Blanes, Spanje.

Vanaf het moment van samenwerken met Mental Theo in 1992, ging het erg snel met de carrière van Ramon, wat zijn echte naam is. Wie herinnert zich niet liedjes als: Wonderful Days, Stars, Hardcore Feelings, Your Smile en nog veel meer. Ruim acht jaar reisden Charly en Theo over de wereld om hun ‘Happy Hardcore’ geluid te verspreiden.

Eind jaren negentig was Charly moe van de commerciële muziek en hij begon weer te experimenteren in zijn studio, samen met twee oude vrienden, Frank en Marcel. Doel: het bouwen van een brug tussen Trance en Hardcore. Ze brachten een aantal tracks uit onder de naam ‘Deepack’. Een nieuwe stijl was geboren. Vandaag de dag is Hardstyle al bijna acht jaar een erg populaire stroming. Parallel was hij destijds mede-oprichter van de populaire Nederlandse ‘Bitte ein Beat!’ cd compilaties en het project ‘Starsplash’ in samenwerking met Franky Tunes.

 

Terug naar overzicht