Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden?


Fields of Joy Festival wordt elk jaar mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 250 vrijwilligers. Zowel tijdens het voortraject (het maken van de decoratie en de opbouw van het festival), op de dag zelf, en de afbouw werken wij met vrijwilligers.

Onderhand hebben we al een vaste groep vrijwilligers, onze eigen community, zoals wij het graag zien. Naast dat ze zich allemaal hard inzetten om er een geweldige dag van te maken voor onze bezoekers hebben ze natuurlijk zelf ook een geweldige tijd. Het ontmoeten van nieuwe mensen, het opdoen van leuke nieuwe ervaringen en kennis, het werken in de buitenlucht. Klinkt goed toch?

Wat doe je als vrijwilliger nou precies?
Tijdens de opbouw werken we hard door onder toeziend oog van professionals, deze professionals geven ook graag hun kennis door dus we leren er ook nog wat van. Het kan zijn dat je moet helpen bij het opbouwen van tenten, of dat je de jongens van de podiumbouw komt ondersteunen. De hekken moeten op de juiste plekken worden gezet, barren moeten geplaatst en gevuld worden en last but not least, de decoratie moet ook nog geplaatst worden! De verschillende Fields worden aangekleed met de meest uiteenlopende kunstwerken. Ons deco team (ook bestaand uit ongeveer 20 vrijwilligers) is het afgelopen halfjaar wekelijks al druk geweest met deze geweldige kunstwerken. Nu de finishing touch!

De lunch, het avondeten en drinken wordt verzorgd door de organisatie. ‘S avonds sluiten we met zijn allen tegelijk af, tijd voor een drankje bij het kampvuur! Blijf je slapen in je eigen tent? Dan krijg je de volgende ochtend van ons een ontbijtje!

Op de dag zelf vervul je de door jouw aangegeven functie. Soms kan het zijn dat we je even een seconde ergens anders nodig hebben maar over het algemeen gebeurt dit zelden. En na de showdag moet de boel weer opgeruimd worden! Samen zorgen we dat alle spullen weer netjes terug gaan naar waar ze vandaan komen en dat het terrein er weer bij ligt alsof er nooit een festival heeft plaatsgevonden.

Wil jij dit jaar ook komen helpen als vrijwilliger? 
Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger voor FOJ18 ga je akkoord met onze voorwaarden. Deze zijn hier te lezen.

Meld je aan als vrijwilliger!

Wil je helpen in het voortraject met het DECO-project?
Stuur een mail naar info@fieldsofjoyfestival.com