Maak kennis met chef-kok Mark


Maak kennis met chef-kok Mark

20 mei 2019

Good food speelt dit jaar een hele belangrijke rol op Fields of Joy. De festivalgerechten zijn dit jaar namelijk bedacht door een echte top chef! Verwacht dus naast het standaard frietje en de frikandellen ook wat culinaire hoogstandjes.

Maak kennis met chef-kok Mark

Die top chef waar we het over hebben is Mark Plagge. Mark werd op 21-jarige leeftijd bekroond tot de op één na beste jonge kok van Nederland. Hij heeft onder andere in de keuken gestaan van De Librije in Zwolle en ’t Lansink in Hengelo en dit jaar verzorgt hij het eten voor Fields of Joy! We gingen bij Mark langs en troffen hem aan in de keuken. Dûh…

Hey Mark, hoe gaat het met de voorbereidingen voor Fields of Joy 2019?
Super goed! We gaan heel veel lekkers serveren op Fields of Joy. Daarnaast zorgen we ervoor dat er dit jaar op het festival genoeg eten is voor iedereen, én er zijn meer foodtrucks te vinden op het terrein zodat je niet lang hoeft te wachten op je eten.

Dat klinkt goed, maar we willen het hebben over het eten zelf. Dit jaar bedacht door een top chef, dat moet wel onmeunig lekker zijn!
Klopt, dit jaar ben ik verantwoordelijk voor al het eten op Fields of Joy. Er is voor ieder wat wils, van een couscoussalade tot een broodje pulled chicken en van een broodje shoarma tot een pastasalade. Alle gerechten zijn getest door een proefpanel van 10 festivalgangers en de reacties waren erg positief, dus dat zit wel goed!

Wat moet je nou zeker bestellen op Fields of Joy?
Ik wil graag iedereen kennis laten maken met het broodje Bánh mì. Het afgelopen jaar heb ik tijdens mijn reis in Azië dit broodje voor het eerst geproefd, en ik was erg onder de indruk!

Broodje Bánh mì? Klinkt erg spannend. Wat heb je voor de moeilijke eter?
Voor de moeilijke eters heb ik natuurlijk ook gewoon een broodje hamburger, een frietje en snacks zoals een kroket of frikandel. Daarnaast staat er voor de kids een pannenkoekenkraam op het terrein.

Wat is je ultieme anti-kater tip om de ‘day after’ goed door te komen?
Eet bij aankomst op het festival gelijk even een patatje. Dan heb je in elk geval een goede bodem gelegd waar je de hele dag op kan dansen.

Goeie! Heb je nog een laatste boodschap voor de festivalgangers?
Geniet van de leuke dag, geniet van de mooie muziek, maar geniet toch ook vooral van al het lekkere eten!

Terug naar updates