Huisregels

Huisregels Fields of Joy Festival

Omdat wij Fields of Joy voor iedereen zo gezellig mogelijk willen houden hebben wij een aantal huis- en veldregels opgesteld waar jullie je allemaal aan gaan houden. Beloofd? 

 1. Het betreden van het terrein is op eigen risico. Maak je niet druk, wij zorgen goed voor je. De organisatie is echter niet verantwoordelijk voor schade aan bezittingen, jezelf en anderen. Let ook goed op je eigen spullen, want ook bij vermissing is de organisatie niet aansprakelijk.
 2. Zie je die brede gasten en dames met een V’tje op de borst? Die V staat voor ‘Veiligheid’. Wij zijn best wel pro-veiligheid. Hetzelfde geldt voor de hardwerkende peeps van de organisatie herkenbaar aan hun paarse Fields of Joy-shirts. Zij waken over ieders veiligheid. Wanneer zij jou dus iets verzoeken, dan doe je dat. Duidelijk toch?
 3. Weet je wat stom is? Spullen die niet mogen op een festival. Deze spullen zijn namelijk niet voor niks verboden. Ter bescherming van de veiligheid van jezelf en anderen kan je daarom gefouilleerd/gevisiteerd worden. Natuurlijk mag je dit weigeren maar dan weigeren wij jouw (verdere) aanwezigheid op het festival.
 4. Fields of Joy biedt een tintelende totaalsensatie voor al je zintuigen; het is dus nergens voor nodig om onder invloed te zijn van drugs of laveloos te zijn van de drank. Het kan er zelfs voor zorgen dat onze tintelende totaalsensatie aan je voorbij gaat. Jammer.
 5. Weet je wat wij absoluut niet bij Fields of Joy vinden passen? Wapens. Als jij denkt een wapen -of een voorwerp dat als wapen kan dienen- nodig denkt te hebben op een festival, blijf alsjeblieft thuis. Sterker nog; als we je betrappen, krijg je een geheel verzorgde staatsovernachting in Borne.
 6. Het is toegestaan om te eten en te drinken op Fields of Joy, zolang dit eten en drinken maar wel gekocht is op het festivalterrein. Zelf meegebrachte etenswaren en drank worden aan de poort geweigerd. Hier moeten we helaas streng in zijn omdat ons mooie festival niet kan bestaan zonder horeca-omzet. Jouw vers getapte biertje draagt bij aan het feit dat wij Glennis Grace konden boeken. Fijn gevoel of niet?
 7. Een festival is als een maatschappij in het klein; bij een fijne maatschappij horen bepaalde normen en waarden. Ergo, wees lief of ga weg. Bij ernstige misdragingen dragen wij je over aan de plaatselijke hermandad.
 8. Voor de klauterfaunaten; onze tenten, stellages en decoraties zijn geen klimrek. Blijf dus met beide benen op de grond of ga een dagje klimmen bij Tim’s Klimparadijs. Wij willen het niet op ons geweten hebben dat één of andere mafkees te pletter valt.
 9. Kleine en grote boodschappen doen wij op het potje, in de dixie of in de plaszuil. De plantjes hebben genoeg water zonder jouw hulp. Bovendien vliegen er drones rond en maken wij –bij genoeg overtreders- een leuke wildplascompilatie. Leuk voor op Dumpert!
 10. We hebben met z’n allen keihard gewerkt om het festivalterrein fraai aan te kleden. Laat onze spullen dus heel. Wanneer je onze mooie spullen vernielt, in de hens steekt of onderkalkt is het festival afgelopen en mag je een verklaring geven aan ambtenaren in uniform.
 11. Bij een festival horen bepaalde geluiden, ook geluiden die meer dan 85DB(a) produceren. Wij blijven echter altijd binnen de kaders van de wet op het gebied van decibellimieten. Daarom is de organisatie dus ook niet aansprakelijk bij gehoorschade.
 12. Personen onder de 18 mogen geen alcohol drinken, net als in de rest van Nederland. Wij werken met een polsbandjessysteem om ieders leeftijd zo accuraat mogelijk in te schatten. Neem je legitimatie wel mee, dit kan bij twijfel een hoop gedoe besparen.
 13. Fields of Joy is voor een groot deel in de buitenlucht, hier mag je roken. De tenten zijn overdekt en vallen daarmee onder de categorie: ‘binnen’, hier mag je dus niet roken.
 14. Het is hier geen hotel.
 15. Glas komt er op Fields of Joy niet aan te pas. Daarom is Fields of Joy, met uitzondering van de VIP-area, glasvrij. Het zou dubbel zonde zijn als je premium wijnglazen, dure fles whisky of glazen muiltje kapot valt en vervolgens iemand zijn voet eraan openhaalt.
 16. Voor de ‘ambitieuze ondernemers’; het is niet toegestaan om zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatie bezig te zijn met commerciële activiteiten. Ook het verspreiden van flyers en het plakken van posters zonder toestemming vinden wij niet oké. Dit doen we immers ook niet bij jou op de zaak of tijdens jouw feestje.
 17. Wij zijn dol op huisdieren. Huisdieren zijn echter niet dol op Fields of Joy. Veel te druk, veel te luid! Jouw kat is geen fan van Douwe Bob en jouw hond wil niet mee in de cirkelpit van Bløf. Hulphonden zijn wel welkom.
 18. Fields of Joy is als één grote familie met hetzelfde doel; met zijn allen lol maken. Zonder je dus niet af met bepaalde uitdossingen. Bezoekers gekleed in voetbalshirts of kleding die bij een bepaalde politieke of maatschappelijke groepering hoort, passen hier niet bij.
 19. Artiesten zijn net echte mensen met de daarbij horende grillen. Het programma kan daarom te allen tijde worden aangepast zonder dat restitutie hiervoor verplicht is. Dit geldt ook voor de datum en tijden.
 20. Om Fields of Joy 2018 voor eeuwig vast te leggen voor het nageslacht worden er tijdens het festival foto- en video-opnames gemaakt voor promotionele doeleinden. Hier stem je mee in bij het betreden van het terrein. Wanneer je echt leuk doet kan je misschien zelfs in onze aftermovie komen!
 21. Wij zijn niemand die de toegang geweigerd is, of van het terrein is verwijderd, enige vorm van vergoeding in de vorm van tickets of reis-, verblijfkosten verschuldigd. Had je onze huisregels maar beter moeten lezen.
 22. Het Hulsbeek ligt in Oldenzaal; Oldenzaal ligt in Nederland. Daarom geldt bij ons de Nederlandse wet, ook in alles waar deze huisregels niet in voorzien. Best logisch eigenlijk. Ben je het hier niet mee eens? Dan ben je met een kwartiertje in Duitsland, daar gelden andere wetten waar je het misschien wel mee eens bent. Of niet.
 23. Geniet.