FAQ

Klik op een categorie hieronder voor een overzicht van onze meestgestelde vragen. Heb je een specifieke vraag die niet tussen de FAQ staat? Stuur ons dan een bericht via Facebook of e-mail naar communicatie@fieldsofjoy.nl.

Algemeen


Over het Fields of Joy Festival
Ben jij ook al begonnen met aftellen? Op 6 juli 2019 barst Fields of Joy weer los! Een festival waarbij al je zintuigen geprikkeld gaan worden. Fields of Joy Festival staat voor “good vibes, good food & good music”. De vijfde editie vindt wederom plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal. Onze jubileumeditie belooft extra tof te worden, dus zorg dat je erbij bent!

Zijn er kluisjes aanwezig?
Ja, die zijn aanwezig. Handig voor als je net iets te veel hebt meegenomen! Je kunt al een kluisje huren vanaf € 7,50.

Wat is de minimum leeftijd?
Die hebben we niet! Fields of Joy is er voor iedereen! Maar er zijn wel een paar voorwaarden. Ben je onder de 18 jaar dan dien je wel een volwassene mee te nemen die voor je garant staat. En onder de 18 jaar mag je geen alcohol drinken. Oh, vergeet je legitimatie niet. Dat is verplicht.

Is er EHBO aanwezig?
We hebben ze hopelijk niet nodig, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. De helden van de EHBO hebben dus ook hun tenten opgeslagen op Fields of Joy Festival. Ze zullen herkenbaar op het terrein aanwezig zijn. Ook voor jonge moeders die een moment privacy nodig hebben is de EHBO de juiste plek om je even terug te trekken.

Tickets


Vanaf wanneer kan ik een ticket kopen?
De tickets zijn al te koop!

Waar kan ik een ticket voor Fields of Joy kopen?
Tickets voor het festival zijn alleen op de website te verkrijgen. Via deze link kom je direct op de verkooppagina. Let op, er kunnen neptickets in omloop zijn, tickets voor het festival zijn exclusief op de website of aan de festivalkassa te verkrijgen, mits we niet uitverkocht zijn.

Hoeveel kost een ticket?
Tickets voor volwassenen kosten €42,50 euro inclusief servicekosten. Een kinderticket bedraagt €18 euro inclusief servicekosten. Bestel je tickets hier.

Vanaf en tot welke leeftijd kunnen kindertickets worden aangeschaft?
Iedereen van 0 tot en met 17 jaar kan gebruikmaken van een kinderticket. Kindertickets zijn te bestellen via onze ticket-pagina. Let op, legitimatie is vereist en er zijn maar 1000 kindertickets verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

Kan ik mijn ticket overdragen?
Ja, de tickets zijn overdraagbaar. Hiervoor hoef je niets te doen.

Festivalinfo


Waar is de ingang naar het festival?
Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk het festivalterrein op kan zijn er dit jaar twee entrees, aan beide zijdes van het festival één.

Wanneer mag ik het terrein op?
De deuren van het festival gaan om 12:30 uur open zodat jij rustig een hapje en drankje kan scoren voordat je favoriete artiesten beginnen.

Hoe lang is de wachtrij voor de entree?
Vorig jaar was het internet uitgevallen tijdens het festival, waardoor tickets niet gescand konden worden en er te lange rijen ontstonden. Tijdens de komende editie worden er op meerdere manieren internetverbindingen aangelegd waardoor de kans dat het internet weer uitvliegt, geminimaliseerd wordt. Rijen zouden dus minimaal tot niet moeten ontstaan. Daarnaast gaan de deuren van Fields of Joy in 2019 een half uur eerder open dan vorig jaar, namelijk om 12:30 uur. Het programma start om 13:00 uur.

Heb ik internet op het festival?
Hoewel het Hulsbeek een toplocatie is voor het festival, is het niet eenvoudig om hier internet te realiseren voor al onze bezoekers. Voordeel: geen afleidende appjes, je kunt volledig focussen op de sfeer, artiesten en beleving van Fields of Joy 😉

Wie zijn de artiesten dit jaar?
De artiesten en acts die optreden tijdens Fields of Joy vind je op deze webpagina.

Kan ik het festival tussentijds verlaten en later weer terugkomen?
Ja, het is mogelijk het festivalterrein te verlaten. Je kunt het terrein vervolgens weer op met je festivalbandje. Festivalbandjes zijn niet overdraagbaar.

Worden er oordopjes of gehoorbescherming aangeboden?
Ga voorzichtig om met je gehoor! Oordopjes kun je kopen bij onze infobalie voor 2 muntjes.

Waar kan ik de plattegrond vinden?
De plattegrond vind je hier.

Is het festivalterrein geschikt voor minder validen?
Fields of Joy is voorbereid op de komst van welk hulpmiddel dan ook. Rolstoelers kunnen dan ook prima naar binnen en zich gemakkelijk over het gehele festivalterrein begeven. Nou misschien niet het gehele terrein, we hebben namelijk ook een strandje. Het kan zijn dat je daar niet zo makkelijk doorheen komt, maar dan helpen we je wel.

Vervoer


Rijden en pendelbussen van en naar het festivalterrein?
Jazeker, er rijden pendelbussen van Brookhuis vanaf Hengelo Rabotheater (1 min. lopen vanaf het centraal station) en vanaf Enschede het Bölke (2 min. lopen vanaf het centraal station) die jullie rechtstreeks vervoeren van en naar het festivalterrein van Fields of Joy op het Hulsbeek Oldenzaal. Een retourtje heb je al voor €10. Of nog gemakkelijker, koop een combi-ticket voor €51. Een combi-ticket koop je tegen en gereduceerd tarief en bevat een festivalticket + busreis!
Tickets voor de pendelbus koop je op de website van Brookhuis

Ik kom met de auto, kan dat?
Zeker, vanaf de A1, N342 en Schipleidelaan hebben wij ervoor gezorgd dat jij zonder moeite ons mooie terrein kan bereiken. Volg hiervoor de speciale Fields of Joy verkeersborden en houd de route voor bezoekers aan. Direct aan het festivalterrein hebben wij gezorgd voor parkeergelegenheid op het Toetersdennen. Je parkeerticket bestellen doe je hier in de voorverkoop voor €10! Wil je toch nog een parkeerticket kopen aan de deur, dan betaal je ter plaatse €12,50 en rij je naar de aparte rij voor bezoekers zonder ticket. De tickets worden gescand bij aankomst op het parkeerterrein, dit werkt een stuk sneller en zo zijn jullie al heel snel danspasjes aan het maken op Fields of Joy!
Heb je een navigatiesysteem? Vul dan het volgende adres in:
Oude Almeloseweg 11, 7576 PE Oldenzaal. Het laatste stukje volg je natuurlijk de speciale festival verkeersborden i.p.v. de navigatie.

Ik kom met de fiets, waar moet ik zijn?
Je fiets parkeren is helemaal gratis en je draagt ook nog een steentje bij aan de duurzaamheid van het festival! Je volgt de borden voor fietsers en kan je fiets veilig parkeren op P4.

Ik word gebracht, waar moet ik zijn?
Word jij bij ons afgezet door iemand of pak je de taxi? Wij hebben hiervoor een speciale uit- en instapplek gemaakt bij het nabij gelegen Toetersdennen parkeerterrein. Hiervoor volg je de speciale Kiss & Ride verkeersborden die je de weg wijzen.

Munten


Hoeveel kosten de munten?
Op het festival kun je voor € 10,- 3,5 munt kopen. Via onze website kun je sets kopen van 20 of 40 munten. Op het festivalterrein en bij de Tourist Info Oldenzaal verkopen wij zoveel munten als je wilt. Met de munten kun je consumpties (eten en drinken) op het festival kopen.

Waar kan ik munten kopen?
Op het festivalterrein zijn er diverse plekken om munten te kopen. Er zijn meer kassa’s en muntenautomaten dan in 2018. Liever je munten vooraf bestellen? Munten zijn nu al te koop op onze website. Ook kun je een week vóór het festival munten kopen bij de Tourist Info Oldenzaal.

Vibes


Mag je roken of drugs gebruiken op het festival?
We moedigen het niet aan, maar roken op het festival is toegestaan. Drugsgebruik op het festival is verboden. Die heb je op Fields of Joy ook niet nodig om lekker los te gaan!

Is er bij mooi weer een schaduwplek?
Ja, we zorgen voor meerdere plekken om te schuilen voor de zon, verspreid over het festivalterrein.

Zijn er overkappingen bij slecht weer?
Er zijn verschillende tenten en overkappingen waar je kan schuilen, maar het blijft natuurlijk een recreatieterrein. Dus bij slecht weer: regenlaarzen aan en gaan!

Wat zijn de huisregels?
Om het festival voor iedereen gezellig te houden hebben we huis- en veldregels opgesteld. De huisregels lees je hier.

Food


Ik heb een allergie, kan ik dan wel iets eten?
Er zijn dit jaar meer foodtrucks en foodstands op het Fields of Joy-terrein dan in voorgaande jaren, dat betekent ook meer variatie! We hebben een zo uitgebreid mogelijk aanbod samengesteld waarin rekening is gehouden met allerlei dieetwensen en allergieën.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?
Dat is niet nodig, we hebben genoeg in huis. We zeggen het niet graag, want het is nogal een rotwoord, maar eten en drinken meenemen is verboden.

Je mag geen eten mee nemen, maar wat nou als het eten op is?
Maak je geen zorgen, de komende editie zijn er meer foodstands en foodtrucks dan voorgaande jaren. Deze zijn verspreid over verschillende plekken op het festival. Natuurlijk kan het voorkomen dat een populaire foodstand uitverkocht raakt, maar er zijn dan nog talloze andere locaties waar je terecht kunt voor lekkere snacks of culinaire hoogstandjes.