Mindcontroller aka Ruffneck

Mindcontroller aka Ruffneck


Field

History of House

Info

Patrick Van Kerckhoven is misschien wel de grondlegger van Hardcore. Hij is in elk geval verantwoordelijk voor Artcore, een sub-genre van Hardcore.

Geïnspireerd door House-muziek dat kwam overwaaien uit Chicago begon hij op 15-jarige leeftijd met optreden in verschillende clubs in Nederland. In de meeste delen van Europa was House nog niet bekend, laat staan Hardcore, maar Patrick bleef doorgaan in de 80’s en 90’s en produceerde tracks zoals ‘Mindcontroller’.

Naast al zijn dj-successen startte Kerckhoven zijn eigen platenlabel ‘Ruffneck records’ in 1993. Dit label heeft meer dan 250 tracks gereleased waaronder een aantal hits zoals ‘Ruffneck Rules Da Artcore Scene’ die zelfs de 8e plek van de hitlijsten behaalde. Na een korte periode van het maken van Drum and Bass muziek met z’n label ‘Ruff-teck’, begon hij weer met het maken van Hardcore muziek.

Op dit moment runt Patrick verschillende vooraanstaande platenlabels in verschillende genres zoals Hardcore, Industrial, Hard Techno en Crossbreed. Deze verschillende stijlen en de stijlen die niet gecategoriseerd kunnen zijn de stukjes tot de unieke puzzel van Patrick.

Terug naar overzicht