DJ Yves

DJ Yves


Field

History of House

Info

Yves Vandichel, beter bekend als DJ Yves, is geboren in Antwerpen in 1970. Met 29(!) jaar ervaring in de hard dance scene is Yves een ware veteraan achter de draaitafel. In deze jaren draaide hij op grote evenementen over de hele wereld zoals Tomorrowland, Decibel Outdoor, Mysteryland en Defqon 1. Door jarenlang te doen wat hij het liefst deed is hij een echte professional geworden. Met een grote collectie aan tracks én de kennis om het juiste nummer op het juiste moment te draaien zorgt Yves ervoor dat elk feestje een onvergetelijke ervaring wordt.

DJ Yves begon in 1993 een echte naam te maken in de legendarische Club-X in Wuustwezel, België. Elk weekend stond DJ Yves in de schijnwerpers bij Club-X als hardcore DJ. Hij tilde zijn carrière naar het volgende niveau toen hij samenwerkte met Richard van Dongen onder de hardcore alias ‘Club-X’. Samen produceerden ze een bekende track met videoclip, genaamd ‘The Sequel’, die de hitlijsten van Nederland en België trof. Na zijn succes bij Club-X verliet Yves Wuustwezel en ging hij verder als succesvolle DJ. In de jaren daarna werd hij DJ bij toonaangevende clubs zoals: Cherrymoon Hardcore Universe, Qu, Kozmoz, Zino en Reloaded.

Naast alle optredens zat DJ Yves niet stil op het gebied van muziek. Hij runde namelijk ook een eigen platenlabel, DJ Yves Records. In deze periode produceerde Yves zelfs muziek samen met Tijs Verwest aka DJ Tiésto, Da boy Tommy, Da Rick, Human Resource en Solid Solution. Uiteindelijk bracht hij meer dan 50 vinyls en cd’s uit op Bonzai Records, DJ Yves Records en XSV Music. Sommigen haalden zelfs de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Hoewel DJ Yves Records niet meer bestaat, is Yves nu de trotse bezitter van ‘Label-X’.

Nu, in 2019, is DJ Yves sterker dan ooit en draait hij wekelijks in Nederland of België. Bovendien begint DJ Yves 2019 met een nieuwe release. ‘Forever Young’ van Franky Dux en Dj Yves zetten de toon met een bijpassende videoclip. Er is absoluut niets dat deze artiest kan tegenhouden. De liefde voor het draaien van muziek en het enthousiasmeren van de menigte ligt diep in zijn kernwaarden. DJ Yves is klaar om een nieuw hoofdstuk te openen en meer podia te veroveren in 2019.

Terug naar overzicht